Rozerin Kelekvan

Yoga Teacher

Met behulp van onze ademhaling bouwen we kracht op en vinden we rust en harmonie

Ik vond mijn weg naar yoga in 2019 toen ik voor een opdracht besloot de effecten van het beoefenen van yoga te onderzoeken. Tijdens de praktijk van mijn onderzoek merkte ik dat mijn gedachten oplosten in het niets en ik mij bevond in het heden, in plaats van met een hoofd vol zorgen in de toekomst of het verleden. Ik werd verliefd op yoga en wilde alles wat het mij leerde - en mij nog steeds elke dag leert - aan andere meegeven.

In 2022 behaalde ik mijn certificaat als docent in het mooie Costa Rica. Dit was een onthullende ervaring voor mij. Yoga in essentie is een ongelofelijk rijke filosofie en levensstijl. Veel hiervan is helaas verloren gegaan in de meeste yogalessen in het Westen en daarmee wordt yoga tegenwoordig vaak gezien als een lichamelijke oefening met hier en daar een meditatie. In mijn lessen geef ik graag wat van de oorsprong mee en begeleid ik je op jouw yogapad.

In mijn eigen tijd beoefen ik voornamelijk vinyasa yoga, bewegen met de ademhaling (ook wel flowing genoemd). In het begin wilde ik het liefst mijzelf zoveel mogelijk pushen om nieuwe limieten te vinden. Ik dacht dat als je zoveel mogelijk vergevorderde houdingen kon doen, dat je dan een goede yogi zou zijn. Na loop van tijd kwam ik tot de realisatie dat het jagen op een geavanceerde oefening mij totaal niet hielp met het worden van een beter persoon, maar dat het gaat om wat je gaandeweg leert - compassie, geduld, acceptatie, het omarmen van kwetsbaarheid en van het onbekende.

Daarnaast speelt muziek voor mij een grote rol tijdens het beoefenen van yoga. Ik voel mij vloeien als water wanneer ik met de melodieën meebeweeg, zonder muziek is het simpelweg niet hetzelfde voor mij. Naast vinyasa beoefen ik ook yin, hatha en af en toe power yoga. Door het verbinden van lichaam, geest en ziel probeer ik stilte te vinden en terug bij mezelf te komen in deze drukke wereld. Yoga herinnert me om dankbaar te zijn en mijzelf te accepteren zoals ik ben, zowel als mij kwetsbaar te durven opstellen en in mijn eigen waarheid te leven.

Om samen te komen met Solar’s helende energie geef ik hatha yoga les. Dit is een zachte, maar opwekkende vorm van yoga dat de focus legt op het kanaliseren en harmoniseren van de energiebanen in het lichaam. Het maakt niet uit of je nog nooit yoga gedaan hebt of dat je regelmatig beoefent, iedereen is welkom!

Voor vragen kan je mij een mailtje sturen op kelekvan.r@gmail.com.

Jij verdient dit.

Zorg voor jezelf en kom weer in balans.

We horen graag van je.

Wil je weten wat we voor je lichaam en geest kunnen betekenen? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

Veelgestelde vragen vind je hier.

Thank you

We have received your message and will be with you shortly
Oops! Something went wrong while submitting the form. Please try again.