Tegenwoordig brengen we een groot deel van de dag door in zittende posities. Uit een Australisch onderzoek bleek dat de gemiddelde kantoormedewerker 14 uur per dag zit, op het werk, tijdens transport en in zijn vrije tijd. De mens is niet gemaakt om te zitten. In onze snel veranderende samenleving zijn langere periodes van zitten de norm geworden, of het nu gaat om bureauwerk, lang woon-werkverkeer of overmatig schermgebruik terwijl je zit.

De oude Egyptenaren vonden de eerste stoelen pas ongeveer 5000 jaar geleden uit, dus onze ruggengraat moet zich nog aanpassen aan deze nieuwe vorm van bewegen, die ook nog eens zoveel uur in beslag neemt. Helaas leidt dit zittend gedrag tot verschillende fysieke veranderingen, zoals een slechte houding, verminderde flexibiliteit en verminderde gewrichtsmobiliteit.

Het behoud van een gezonde wervelkolom is cruciaal voor de ondersteuning van je algehele gezondheid en welzijn. De oefeningen in de video zijn geselecteerd om de gezondheid van de wervelkolom te verbeteren, de gewrichtsfunctie te verbeteren en een optimale lichaamshouding te bevorderen. Door prioriteit te geven aan de gezondheid van je wervelkolom kun je meer energie, een betere mobiliteit en een algeheel gevoel van vitaliteit ervaren.

Klik op deze link om de video op YouTube te volgen.

De oefeningen in deze video zijn geselecteerd door Teun van GO! Outdoor Training.