Podcast: Deepak Chopra’s Infinite Potential

Dit is een geweldige podcast die onderzoekt wat mensen bewuste wezens maakt. Kunnen we bewustzijn definiëren? Bestaat het universum echt als een objectieve realiteit of creëren we dit in ons eigen hoofd? Er zijn een aantal afleveringen in deze serie die echt de moeite waard zijn om over na te denken en je krijgt ook een aantal ideeën over hoe je een relaas in je hoofd kunt om buigen om zo jouw ervaring in de buitenwereld te veranderen. 


Book:  Marcus Aurelius - Meditations

Marcus Aurelius was een Romeinse keizer in de 2e eeuw na Christus. Het is een verzameling geschriften die niet waren bedoeld om een ​​boek te vormen, maar reflecties die hij aan zichzelf had gericht. Hij was een leerling van het stoïcisme, een filosofieschool die ons leert om elk moment te accepteren zoals het komt, en niet blindelings onze verlangens naar plezier te volgen of te reageren op onze hedendaagse angsten. Dit helpt mij met het accepteren van situaties waarin ik mij bevind zodat ik mij kan focussen op de dingen die ik daadwerkelijk kan veranderen.


Meditation:  Sarah Blondin - Transforming Fear

Ik heb al Sarah’s meditaties gedaan en mijn vriendin Saga omschrijft haar stem het beste: als‘ een warme kop thee'. Laat je meenemen op een poëtische reis terwijl je jezelf de emoties toelaat die in je opkomen. Angst is zo’n emotie die veel mensen dit jaar hebben ervaren. Dient angst ons een doel? Hoe kunnen we er ons voordeel mee doen? Sarah's meditaties zijn kort en mooi, ik raad aan om hier de ochtend mee te beginnen wanneer je hersenen in een meer ontspannen toestand zijn.

Yoga:  Delight Yoga

Mijn yogastudio biedt momenteel online lessen aan in hun vaste schema. Maak wat tijd voor jezelf vrij, vraag iedereen thuis om je niet te storen en volg dan een van hun lessen vanuit huis. Yoga is een geweldige manier om in het ‘nu’ te leven, je adem te volgen en tijdens deze kostbare minuten even niet na te denken over wat de toekomst kan brengen.


Netflix:  Please Like Me

We kunnen ons hoofd niet met al te veel kennis vullen maar we kunnen zeker een nodige pauze in lassen. Dit is een van mijn favoriete shows gemaakt in mijn oude wijk in het noorden van Melbourne. Deze show maakte me aan het lachen, aan het huilen en alles daar tussenin.

Een goede gezondheid houdt in dat er geestelijk, lichamelijk en sociaal een goede balans is. Steek dus wat tijd in het maken van goede gewoontes in deze drie aspecten. Jouw zenuwstelsel controleert en reguleert alle onderdelen van jouw gezondheid, dus plan regelmatig een behandeling bij jouw chiropractor om een goede verbinding met jezelf te hebben en voor een optimale gezondheid.