Podcast: Deepak Chopra’s Infinite Potential

Dit is eengeweldige podcast die onderzoekt wat mensen bewuste wezens maakt. Kunnenwe bewustzijn definiëren? Bestaat het universum echt als een objectieverealiteit of creëren we dit in ons eigen hoofd? Er zijn een aantalafleveringen in deze serie die echt de moeite waard zijn om over na te denkenen je krijgt ook een aantal ideeën over hoe je een relaas in je hoofd kunt ombuigenom zo jouw ervaring in de buitenwereld te veranderen. 


Book:  Marcus Aurelius - Meditations

Marcus Aureliuswas een Romeinse keizer in de 2e eeuw na Christus. Het is een verzamelinggeschriften die niet waren bedoeld om een ​​boek te vormen, maar reflecties diehij aan zichzelf had gericht. Hij was een leerling van het stoïcisme, eenfilosofieschool die ons leert om elk moment te accepteren zoals het komt, enniet blindelings onze verlangens naar plezier te volgen of te reageren op onzehedendaagse angsten. Dit helpt mij met het accepteren van situaties waarinik mij bevind zodat ik mij kan focussen op de dingen die ik daadwerkelijk kanveranderen.


Meditation:  Sarah Blondin - Transforming Fear

Ik heb al Sarah’smeditaties gedaan en mijn vriendin Saga omschrijft haar stem het beste: als‘een warme kop thee'. Laat je meenemen op een poëtische reis terwijl jejezelf de emoties toelaat die in je opkomen. Angst is zo’n emotie die veelmensen dit jaar hebben ervaren. Dient angst ons een doel? Hoe kunnenwe er ons voordeel mee doen? Sarah's meditaties zijn kort en mooi, ik raadaan om hier de ochtend mee te beginnen wanneer je hersenen in een meerontspannen toestand zijn.

Yoga:  Delight Yoga

Mijn yogastudiobiedt momenteel online lessen aan in hun vaste schema. Maak wat tijd voorjezelf vrij, vraag iedereen thuis om je niet te storen en volg dan een van hunlessen vanuit huis. Yoga is een geweldige manier om in het ‘nu’ te leven,je adem te volgen en tijdens deze kostbare minuten even niet na te denken overwat de toekomst kan brengen.


Netflix:  Please Like Me

We kunnen onshoofd niet met al te veel kennis vullen maar we kunnen zeker een nodige pauzeinlassen. Dit is een van mijn favoriete shows gemaakt in mijn oude wijk inhet noorden van Melbourne. Deze show maakte me aan het lachen, aan hethuilen en alles daar tussenin.

Een goede gezondheid houdt in dat er geestelijk, lichamelijken sociaal een goede balans is. Steek dus wat tijd in het maken van goedegewoontes in deze drie aspecten. Jouw zenuwstelsel controleert en reguleertalle onderdelen van jouw gezondheid, dus plan regelmatig een behandeling bijjouw chiropractor om een goede verbinding met jezelf te hebben en voor eenoptimale gezondheid.