Laten we het over genezing hebben. Als je een behandeling bij een chiropractor krijgt dan denk je wellicht dat de chiropractor al het werk doet om jouw lichaam te helpen genezen. Dat is geen raar idee. Je bent immers bij een deskundige terecht gekomen omdat je hulp nodig hebt. Genezing is echter veel meer een samenwerkingsverband dan je zou denken.


Het zijn jouw hersenen die verantwoordelijk gaan zijn over het reguleren en organiseren van al jouw gezondheidsveranderingen. Het is dus logisch dat je jouw hersenen op hun best wilt laten functioneren, toch? Om goed te functioneren hebben de hersenen drie dingen nodig: voedingsstoffen uit jouw eten, zuurstof uit jouw longen en een terugkoppeling van de neurologische verbindingen in het lichaam.


Ingesloten tussen alle wervels van jouw wervelkolom, bevinden zich kleine maar sterke zenuwreceptoren. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het versturen van 85 tot 90% van alle neurologische terugkoppelingen in jouw gehele lichaam en hersenen. Deze receptoren geven de hersenen terugkoppeling over de stand van de wervels en hoe ze bewegen, en over de gezondheid van het weefsel in en om de wervelkolom. De receptoren voorzien de hersenen van juiste informatie wanneer de wervelkolom in balans is en vrij en zonder spanning kan bewegen.


Stel je voor dat je een plattegrond gebruikt om te zien waar je naartoe wilt gaan. Het eerste dat je wilt weten is waar jij je op dat moment begeeft voordat je besluit hoe je verder moet gaan. Het is handig als je weet in welke stad je bent, maar het zou nog beter zijn als je de exacte positie weet van de straat waarin je je bevindt en in welke richting je staat. Hetzelfde geldt voor jouw hersenen; eerst moeten de receptoren kwalitatief goede informatie doorsturen over hoe het er met de wervelkolom voor staat, om te kunnen besluiten hoe ze de beste genezingsveranderingen kunnen maken. Door het hele lichaam worden elke dag letterlijk miljarden zenuwsignalen per seconde verstuurd.


Daarom richt een chiropractor zijn aandacht op jouw nek en rug.

Als je een chiropractische behandeling krijgt begint jouw wervelkolom te bewegen op de manier waarvoor hij is ontworpen en kan daardoor de juiste informatie terugkoppelen naar de hersenen. Dat betekend dat jouw hersenen in staat zullen zijn om jou zo goed mogelijk te helpen genezen. Zorg voor jouw hersenen alsof ze jouw belangrijkste bezit op de hele wereld zijn. Want dat zijn ze!